en fr

BE DELICIOUS groeit verder

31 / 05 / 2015

BE DELICIOUS kent uitbreiding met Dierendonck (potjesvlees), Triporteur (Flandrien-kaas), Dely Wafels (Brusselse wafels) en Chocolatier Dumon (pralines).


BE DELICIOUS – Belgian Food Artisans wil de rijke Belgische eet- en drinkcultuur uitdragen in de wereld. Bij de start van het initiatief lag de nadruk vooral op de wereld van de grijze garnaal, met de garnaalkroket en garnalenbisque als typisch Belgische gerechten.
Intussen breidde de groep uit met nieuwe Food Artisans.  Telkens bedrijven die lekkere en hoogwaardige producten aanbieden, typisch Belgisch en op artisanale wijze vervaardigd. Met ook allen de ambitie om het buitenland graag te laten kennis maken met hun kwalitatieve producten.

De nieuwe partners in de BE DELICIOUS groep zijn de volgende. Over de verschillende producten komt ook een uitgebreidere voorstelling op deze website.

- Potjesvlees van Dierendonck (Sint-Idesbald/Koksijde), een van de meest gerenommeerde Belgische slagers die levert aan tal van Belgische topkoks. Potjesvlees is een typisch Vlaams streekproduct, dat Dierendonck bereidt volgens een eigen receptuur.

- Flandrien-kaas: een smaakvolle kaas die, pas enkele jaren oud, vorig jaar reeds werd verkozen tot ‘beste goudse kaas ter wereld’. De kaas wordt op deskundige wijze geproduceerd door de familie Desmet van Triporteur, reeds 3 generaties vertrouwd met kazen.

- Brusselse wafels: Dely Wafels heeft zich gespecialiseerd in het bakken van een lekkere en kwaliteitsvolle versie van deze wereldberoemde Belgische lekkernij.

- Pralines van Chocolatier Dumon: Belgian Chocolates hebben in de hele wereld ook een reputatie verworven. Chocolatier Dumon is een dynamisch en gewaardeerde speler die kiest voor het artisanale product.

FLANDRIEN KAAS Oud-Gerijpt-Jong gereduceerd

-063

BE DELICIOUS FOTO 4

Terug naar nieuwsoverzicht