en fr

Minister Weyts te gast bij BE DELICIOUS op Sirha Lyon

23 / 01 / 2017

In het kader van de gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or waren Ben Weyts, minister van toerisme, en Peter Goossens te gast op de voedingsspecialiteitenbeurs Sirha in Lyon.

Beiden pleiten ervoor om onze rijke en sterke eetcultuur nog meer kenbaar te maken in de wereld. BE DELICIOUS doet alvast een inspanning om zijn steentje bij te dragen!

De stand van BE DELICIOUS kreeg bezoek van minister Weyts. Initiatiefnemer Herwig Dejonghe enthousiasmeerde hem over de ambitie van BE DELICIOUS om onze streekspecialiteiten te promoten in het buitenland.
De grijze garnaal is een mooie illustratie van onze rijke eetcultuur, met unieke Vlaamse bereidingen (garnaalkroket, garnalenbisque, aperitiefhapjes met garnaal).
Minister Weyts toonde zich ook liefhebber van de authentieke pickles, die hij kon proeven bij BE DELICIOUS-lid Camp’s!

Op de BE DELICIOUS-stand op Sirha waren 5 producenten van streekspecialiteiten uit de BE DELICIOUS-selectie aanwezig:

– Antarctic Foodies met de garnaalkroket
– Camp’s met pickles, mosterd & ingelegde groentjes
– Lobster Fish met garnalenbisque
– Sadie-Toast met aperitiefhapjes
– Salaisons du Hainaut met paté Chimay Tradition

DSC_0074

DSC_0076

DSC_0081

DSC_0093P_20170123_135550(1F3)

Terug naar nieuwsoverzicht