en fr

BE DELICIOUS update & getuigenissen

01 / 06 / 2017


Bent u ook warm gemaakt

voor BE DELICIOUS, onze boodschap en ons aanbod?
Wij horen het graag!

Uw BE DELICIOUS contactpersoon: Liesbet Roelens liesbet@bedelicious.be
tel: +32 (0)51 67 01 15 (behalve op maandag)

BE DELICIOUS is opgestart vanuit de ambitie om de Belgische eetcultuur en streekspecialiteiten op de kaart te zetten in het buitenland. We timmeren verder aan deze weg.


We geloven dat landgenoten in het buitenland de ideale bondgenoten zijn om onze boodschap mee uit te dragen.
Is deze info minder relevant voor u, maar wel voor iemand uit uw kennissenkring. Verspreid dit bericht dan graag verder, u doet er ons een plezier mee!

BE DELICIOUS verzamelt een selectie van 25 Belgische streekspecialiteiten (voeding & dranken), een mooie staalkaart van wat onze gastronomie te bieden heeft. Het overzicht vindt u hier.
BE DELICIOUS verzorgt de levering van uw keuze uit dit gamma naar uw buitenlandse bestemming. Voor landen buiten de EU-28 moeten we rekening houden met de specifieke exportreglementering.

Belgische event catering op uw bestemming

De aangeboden selectie producten is uitermate geschikt voor het opluisteren van uw buitenlands evenement met een Belgische culinaire toets!
Hoe werkt het? U werkt samen met een lokale kok of cateraar waarin uw vertrouwen hebt, die de verschillende producten kan klaarmaken. Wij leveren instructiefiches mee die toelichting bieden over de bewaring, het klaarmaken en de presentatie.
Bijvoorbeeld in Parijs werd BE DELICIOUS al verschillende malen ingeschakeld door het plaatselijke team van VisitFlanders (Toerisme Vlaanderen). Voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest, en ook voor een event tijdens de designweek in de Residentie van de Belgische Ambassadeur.

Belgische streekspecialiteiten in uw horecazaak of gourmetshop

Wanneer u in uw buitenlande horecazaak graag een aantal typische Belgische gerechten wil serveren, kan u eveneens een beroep doen op de formule van BE DELICIOUS. Of ook wanneer u een aantal Belgische specialiteiten in het winkelrek te koop wil aanbieden.
Zo bv organiseert Résidence Pierre in het Franse Troyes, uitgebaat door een Vlaamse echtpaar, binnenkort een volledige BE DELICIOUS avond ter gelegenheid van de Tour de France die er in de buurt passeert.
‘Taste of Belgium’, een gourmetshop die recent de deuren opende in Lissabon, heeft ook een aantal specialiteiten van de BE DELICIOUS selectie in zijn gamma opgenomen!

Gezamenlijke bestelling voor particulier gebruik

Uiteraard kunnen de producten uit het BE DELICIOUS-gamma ook voor eigen gebruik besteld worden. Omdat de hoeveelheden niet steeds geschikt zijn voor particulier gebruik, kan hierbij mogelijk worden afgesproken met andere liefhebbers voor een gezamenlijke pakketbestelling. De plaatselijke expatvereniging kan een ideaal forum bieden om deze piste eens aan te kaarten.

Enkele getuigenissen

De BE DELICIOUS-specialiteiten vonden reeds hun weg naar verschillende bestemmingen in de wereld. Meestal op initiatief van landgenoten, die samen met ons geloven dat onze eetcultuur en streekspecialiteiten nog meer een plaats verdienen in het buitenland!

In het Parijse Hilton Opéra, onder leiding van de dynamische gastvrouw Sofia Vandaele, vond er een avond plaats met hapjes van BE DELICIOUS:
“Als manager van Hilton Opéra in Parijs wil ik hier graag een vleugje Belgische gastvrijheid aanbrengen. Wanneer BE DELICIOUS mij ter ore kwam, was ik onmiddellijk gecharmeerd door het initiatief. Intussen hebben we in ons hotel een Belgische thema-avond ingericht, met hapjes van BE DELICIOUS en Belgische bieren. Een formule die in de smaak viel!”

Een grote ambassadeur van BE DELICIOUS is ook Marleentje Verstreken, posthoofd van Flanders Investment & Trade in Milaan en er eveneens actief als verantwoordelijke van Vlamingen in de Wereld.
Via haar tussenkomst waren er reeds specialiteiten van BE DELICIOUS op verschillende Vlaamse evenementen in Milaan: tijdens de ITMA-beurs (wereldbeurs textielmachines), op de Rubens-tentoonstelling in het Palazzo Reale en ook tijdens de Milaan Designweek op de beursstand van de Vlaamse verlichtingsproducent Modular.

Marleentje aan het woord: “We zijn fier op de lekkere producten van Vlaamse bodem, die jammer genoeg nog niet voldoende gekend zijn op de Italiaanse markt!
Maar daar brengt de formule van BE DELICIOUS verandering in.
De kenmerkende producten zijn van hoge kwaliteit, gevarieerd in aanbod en tonen een mooie waaier van wat onze regio te bieden heeft.
Zo promoten we bij onze acties van Flanders Investment & Trade ook ons culinair Vlaanderen en onze specialiteiten worden hier graag ontdekt en gesmaakt.
Met succes en enthousiasme dragen we deze ‘Taste of Flanders’ graag verder uit.”

 

 

IMG_2001-001

Visit-Flanders_0303-001

Terug naar nieuwsoverzicht