Artisanale garnaalkroket met grijze Noordzeegarnalen – Antarctic Foodies

Artisanale garnaalkroket

Productinformatie:

“De echte van Oostduinkerke”
– Verschillende formaten: 35 g / 65 g
– Diepgevroren
– Geselecteerd door Antarctic Foodies

Bestel product

Terug

Ontdek het verhaal van het Grijze Goud

Artisanale garnaalkroket met grijze Noordzeegarnalen – Antarctic Foodies

(1) BEDELICIOUS ROESELARE-6_1500px

De grijze garnaal met zijn typische fijne smaak is een delicatesse uit de Noordzee. Niet voor niets krijgt de garnaal de eretitel ‘Kaviaar van de Noordzee’ of ook ‘Het grijze goud’.

De roots van de garnaalkroket zijn wat moeilijk te traceren. Het oudst bekende recept staat in Het Spaarzame Keukenboek, een populair kookboek uit 1864 van de gereputeerde Gentse kok Cauderlier.
De garnaalkroket, met de Noordzeegarnaal als belangrijkste ingrediënt, is alvast uitgegroeid tot een typisch gerecht binnen de Belgische eetcultuur. Niemand minder dan de grote chansonnier Jacques Brel was ook een uitgesproken liefhebber.

De echte van Oostduinkerke

In de Vlaamse kustgemeente Oostduinkerke wordt het garnaalvissen te paard al generatielang in ere gehouden. Recent werd het door Unesco zelfs opgenomen in de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed, een unieke erkenning.

In Oostduinkerke ontstond ook de traditie van de garnaalkroket van Antarctic Foodies. Een goede garnaalkroket vraagt vakmanschap. De garnaalkroket van Antarctic Foodies, ‘de echte van Oostduinkerke’, onderscheidt zich door een smeuïge, bijna lopende vulling op basis van verse garnalenbouillon, met 40 % smaakvolle garnalen en rondom een lichte, krokante korst.

Geslaagd huwelijk tussen garnaalkroket en Belgisch bier

Food matching is een trend die wereldwijd aan belangstelling wint. Het juiste hapje en drankje met elkaar combineren. In België bestaat er een traditie om bij uiteenlopende dranken ook een versnapering te serveren, zoals bij koffie, bier of een aperitief. De garnaalkroket past met een glaasje witte wijn, maar om verschillende redenen gaat het zeker ook goed samen met een blond Belgisch bier!