Ganda Ham – Ganda

Ganda Ham

Bereid door Ganda

Bestel product

Terug

Slechts drie ingrediënten: Belgisch varkensvlees, zeezout en tijd

Ganda Ham – Ganda

 

(6) BEDELICIOUS ROESELARE-27_1500pxDrooggezouten hammen vinden reeds hun oorsprong van voor onze jaartelling. Het zijn de Romeinse krijgsheren die het idee in Vlaanderen ontdekken en het procédé in hun eigen contreien importeren. Corma Vleeswaren nv, de producent van Ganda Ham bestaat sinds 1954. Het is Roger Cornelis, vader van Dirk en stichter van Corma, die start met het drogen van hammen volgens deze eeuwenoude traditie. Ganda Ham wordt gemaakt op een natuurlijke wijze, volgens het ritme van de seizoenen en met slechts drie ingrediënten: Belgisch varkensvlees, zeezout en tijd.

In 1991 nam Dirk de fakkel van vader Roger over. Onder zijn leiding wordt Ganda Ham nog steeds geproduceerd met respect voor de aloude traditie en nog steeds met enkel de drie ingrediënten. Intussen heeft hij verschillende variaties op de Ganda Ham gecreëerd o.a. met angus beef, wagyu beef, everzwijn en mangalicazwijn. De Ganda delicatessen worden door Belgische en buitenlandse consumenten herkend en erkend als zijnde topkwaliteit.